Review: Urban Decay backtalk palette

Hoofd foto backtalk bewerkt

Urban Decay, iedereen kent het wel! Het staat vooral bekend om de Naked palettes. Laten we heel eerlijk zijn, die zijn ook wel echt super mooi. Ook de speciale paletten zijn altijd weer een plaatje, zoals het book of shadows. Nu komt Urban Deacy weer met een mega, mooi palette, die is geïnspireerd op de bestseller lipstick Backtalk. We kunnen wel uitgaan van een beetje roze kleuren als we naar de lipstick en de verpakking kijken.

Overall foto bewerkt

De verpakking is gemaakt van stevig karton en aan de binnenkant zit nog een spiegel, die je er makkelijk uit kan halen. Fijn aan die spiegel is dat de oogschaduw en gezichtspoeders mooi gescheiden worden. Wel wordt het palette hier een stuk dikker van, maar dit is niet storend.

Oogschaduw bewerkt

Zoals je kan zien zitten er maar 3 matte kleuren in het palette: 3 sheets, Backtalk en WTF. Zelf vind ik het jammer dat WTF de donkerste matte kleur is. Zelf had ik er graag  nog een donkerder gezien. Wel vind ik het echt een plaatje hoe die er uit ziet. Heel liefelijk, maar toch doordat Shade en Attitude er bij zitten niet te liefelijk.

Swatches oogschaduw bewerkt

Heel eerlijk, de swatches vallen me heel erg tegen. Sommige kleuren brengen vlekkerig aan en de oogschaduws voelen zelfs een beetje droog aan. Totaal niet wat je verwacht van Urban Decay. Shade komt ook niet zo mooi uit op de swatch als dat die er in de pan uit ziet. Heel jammer vind ik dit. Blenden doen ze redelijk. Ook niet helemaal wat je verwacht helaas. Begrijp me niet verkeerd hoor. Je kan er prima een look meemaken, maar wat ik gewoon heel jammer vind is dat je bij Urban Decay  wel een bepaalde verwachting hebt van de oogschaduws. Als die dan niet helemaal uit komt valt dat heel er tegen voor mij.

Gezichtspoeders bewerkt

Laten we het nu gaan hebben over de gezichtspoeders. Er zitten 2 blushes en 2 highlighters in het palette. Links zie je de blushes en rechts de highlighters. Ik moet zeggen dat ik bij de highlighters nou niet echt denk van ”wow die zullen echt extreem glimmen.”, maar ze kunnen zeker wel heel mooi zijn op everyday basis. De blushes vind ik heel mooi en niet te heftig. Wat natuurlijk ook handig is voor elke dag.

IMG-20180822-WA0003

De blushes zijn heel mooi. Ik ben echt op slag verliefd. Eerlijk gezegd heb ik al heel lang (denk aan maanden) geen blush meer gedragen, maar deze gaan daar zeker verandering in brengen. Ze zijn heel subtiel aan te brengen, maar je kan ze ook heel heftig aanzetten. Cheap shot is wel echt mijn uiteindelijke favoriet. De highlighters vind ik ook heel mooi. Low key, zoals als de naam ook al wel een beetje aangeeft is niet heel heftig, maar dus ook heel draagbaar. Party foul daarentegen is wel weer wat heftiger. Heel handig dat ze in het palette daar aan hebben gedacht. Zo wordt het echt een palette dat je mee kan nemen op reis bijvoorbeeld.

Al met al ben ik niet helemaal enthousiast over het palette, maar toch kan ik hem wel waarderen. Het gedeelte met de poeders voor het gezicht heeft het palette echt wel iets naar boven getild. Vooral na de tegenslag van de oogschaduws. Jullie konden al lezen dat de oogschaduws mij een beetje teleurgesteld hebben. Ik had meer verwacht van Urban Decay. Of ik hem vaker ga gebruiken? Ja dat  zeker wel, al is het maar voor de blush en de highlighter.

Urban Decay wordt verkocht in sommige filialen van Ici paris XL en op de website van Ici paris XL voor 53 euro.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s