Recept: Spinazie pasta

Hoofd foto eten bewerkt

Pasta ik hou ervan! Spinazie? Voor veel mensen een nachtmerrie, maar ik vind het echt heerlijk. Waarom zou ik deze twee dingen dan niet combineren? Dat heb ik gedaan. Normaal heb ik een andere variant op deze pasta, maar omdat ik het voor mijn oma en moeder maakte, heb ik het nu even iets anders gedaan. Zij houden namelijk niet echt van spinazie. Voordeel aan dit gerecht is dat je het zo gezond of ongezond kan maken als dat je zelf wilt. Hetzelfde geldt voor de prijs. Je kan het heel budget maken, maar ook wat duurder.

 IMG-20180823-WA0020

Wat heb je nodig voor deze pasta?

  • Zak tagliatelle
  • 1 ui
  • 300 gram verse spinazie ( kan ook meer)
  • 3 flinke tenen knoflook
  • Bakje kruidenroomkaas
  • 500 gram gehakt
  • Half flesje kookroom.
  • Kruiden naar keuze.

Eigenlijk is het een heel simpel gerecht. Je begint met het opzetten van een pan met water. Dan ga je je focussen op de spinazie. Pak de blender erbij en doe daar de kookroom in en voeg de tenen knoflook, de ui en 1 deel van de spinazie aan toe. Dit ga je blenden tot het een gladde massa is geworden en zo doe je er telkens wat spinazie bij. Dit blijf je doen tot de zak spinazie leeg is.

Nu kan je de blender even wegzetten en begin je met het bakken van de gehakt en voeg je daar de kruiden naar keuze aan toe. Ik gebruik zelf eigenlijk meestal: Peper, paprikapoeder, kerriepoeder, knoflook, cayennepeper.

Ík gebruik zelf vloeibare bakboter en olie met kruiden om in te bakken.

Is je gehakt goed rul gebakken? Voeg dan de kruidenroomkaas en het spinaziemengsel aan de gehakt toe en laat dit opwarmen. Ondertussen kan je ook de tagliatelle wel opzetten en laat dit gaar worden. Giet de pasta af, beetje olie erbij zodat die niet aan elkaar gaat plakken en dan is het eigenlijk al klaar. Schep de tagliatelle op doe er beetje gehakt en saus op. Serveer het maar!

Ik zie jullie morgen weer en laat maar weten of je het ook geprobeerd hebt. Ook de andere variant zien? Laat het dan even weten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s