How to: Kwasten wassen

IMG-20180823-WA0030

Kwasten wassen, ik heb er echt een verschrikkelijke hekel aan. Toch moet het elke week weer een keer gebeuren. Hoe doe je dat nou op de makkelijkste manier? Dat ga ik jullie vandaag uitleggen. Natuurlijk heeft iedereen wel een beetje zijn of haar manier om dit te doen. Heb je nog tips hoe het nog makkelijker kan? Laat het dan even achter in de comments. Ik ga jullie nu mijn manier vertellen en nog een paar do’s en dont’s. Kwasten zijn relatief duur. dus willen we zo lang mogelijk van ze genieten, toch?

Eerst zal ik jullie gaan vertellen welke producten ik allemaal gebruik. Het zijn er niet zo heel veel.

  • Baby shampoo -> Dit gebruik ik voor de gezichtskwasten.
  • Essence brush shampoo -> Deze gebruik ik voor de oogkwasten.
  • Matje met ribbeltjes (geen idee hoe je dit nou eigenlijk noemt) -> Om de kwasten over heen te halen en ze dus grondig te reinigen.
  • Al mijn kwasten -> Logisch, deze moeten gewassen worden.

IMG-20180823-WA0031

Ik begin het liefst met de gezichtskwasten en pak dan ook als eerste de babyshampoo er bij. Doe een drupje op geribbelde matje en maak je kwast met lauwwarm water nat. Alleen de haren!! Als je de rest ook nat maakt kan je kwast uit elkaar gaan vallen.

IMG-20180823-WA0015

Zoals je wel kunt zien komt er een heleboel viezigheid (eigenlijk is het gewoon mijn foundation) uit de kwast. Blijf net zo lang doorgaan tot dat de kwast schoon is. Spoel hem af en toe ook even uit.

IMG-20180823-WA0016

Zo, nu is de kwast alweer lekker schoon en kunnen we verder gaan met de volgende kwast. Dit doe ik totdat ik alle gezichtskwasten heb gehad.

IMG-20180823-WA0029

Voor de oogkwasten is het eigenlijk hetzelfde proces, maar dan gebruik ik een andere shampoo. Ik gebruik deze niet voor mijn gezichtskwasten, omdat ik het idee heb dat die daar een beetje moeite mee heeft. Het duurt langer om ze schoon te maken en vaak blijven er nog restjes achter.

IMG-20180823-WA0032

Druk het water een beetje uit de haren en zet ze dan rechtop neer om te drogen. Doe je dit niet, dan kan het water in de kwast gaan lopen. Dan komt het dus in contact met de haren die vast gelijmd zitten en gaan ze los laten.

Do’s & dont’s

  • Vergeet het handvat van je kwast niet. Het beste is om deze met alcohol te reinigen.
  • Brush sleeves, ze zorgen ervoor dat je kwasten mooi in model opdrogen. Ze hoeven ook helemaal niet zo duur te zijn. Essence heeft ze al voor 1,89 euro in het assortiment. Je krijgt dan 5 kleine en 5 grote sleeves.

 

  • Zorg er absoluut goed voor dat het water niet in contact komt met de lijm. Je kwasten gaan uit elkaar vallen of de haren laten los. Heel erg zonde.
  • Met olijfolie aan de slag gaan is ook echt een don’t. Het kan heel goed werken, maar om de juiste verhouding te vinden is heel lastig. Je kan de haren dus ook te vettig maken.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s