Battle: Estée Lauder double wear & Essence camouflage matt + Mini review Essence #Insta perfect foundation

IMG-20180825-WA0021.jpg

Concealers, ik vind het lastig om de perfecte te vinden. Laatst heb ik voor het eerst de Estée Lauder double wear concealer gekocht. Fijn is die wel, maar de prijs vind ik toch wel een beetje hoog. Hij kost namelijk 30,60 euro. Toen kwam het persbericht van Essence: Er komt een concealer uit en ze beloven zelfs dat die tattoo’s kan coveren. Nou heb ik daar eerlijk gezegd niet heel veel vertrouwen in en heb ik bij VeraCamilla ook al gezien dat die dat niet kan. Maar als die mijn donkere kringen kan bedekken, ben ik gelukkig! Deze concealer kost 2,89 euro. Wat natuurlijk helemaal niks is  tegen over die van Estée Lauder. Werkt die ook zo fijn? We gaan het uit testen!

Dit artikel zou ik eigenlijk alleen over de concealer gaan, maar ik gebruikte toevallig deze foundation erbij. Hier komt daardoor meteen een mini review erbij!

IMG-20180825-WA0026.jpg

Als ik naar de applicator kijk valt me meteen op dat die van Essence wat groffer. Ik vind dit persoonlijk alleen maar fijn, maar ik kan me ook voorstellen dat mensen liever  een iets kleinere applicator gebruiken.

Wat zeg Estée Lauder over haar concealer:

Double Wear Stay-in-Place Flawless Wear Concealer SPF 10 ziet er perfect uit, houdt 15 uur lang, voelt aangenaam aan en loopt niet uit. Dit is een concealer die een heldere finish geeft.
De lichte crèmeformule geeft u de perfecte look en het effect van een perfecte huid, de hele dag lang.

Estée Lauder heeft voor deze concealer een formule ontwikkelt boordevol mineralen en verzachtende ingrediënten die de huid verzorgen en tevens zorgen voor een makkelijke applicatie.
De make-up vervaagt niet en de kleurvaste formule zorgt voor een medium aanpasbare dekking die niet uitloopt. Het product is bestand tegen water, zweten en vochtigheid.
Olievrij. Dermatologisch en oftalmologisch getest. Geurvrij.

Lang zitten doet die zeker, maar geurvrij? Dat ga ik nu meteen even bekijken, want de eerste paar keer dat ik de concealer en foundation gebruikte vond ik er een aparte geur aanzitten. *1 minuut later* Nee geur vrij vind ik hem niet. Hoe ik het moet omschrijven weet ik ook niet precies. In ieder geval een beetje apart.

Van Essence kan ik helaas nog  niks vinden.

IMG-20180825-WA0023.jpg

Links draag ik de concealer van Estée Lauder en rechts die van Essence. Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik die van Essence mooier vind. Pluspunt voor Essence! Wel ligt die van Estée Lauder fijner op de huid. De substantie is gewoon veel dunner, maar trekt bij mij snel in de lijntjes. Die van Essence totaal niet. Lang blijven ze allebei zitten. Ze hebben het beide de hele dag vol gehouden.

Ik hoor van veel mensen dat Estée Lauder de concealer is die niet in de lijntjes trekt. Bij mij helaas wel. Dit is een duidelijk voorbeeld dat make-up voor de ene persoon wel werkt en voor de andere persoon niet.

IMG-20180825-WA0017.jpg

Dan gaan we nu verder met de Essence #Insta perfect liquid make-up. Mijn eerste reactie op het flesje was toch wel: Is die maar zo klein? In mijn ogen was het flesje heel klein, maar er zit wel even veel inhoud in als normaal, namelijk 30 ml. Het flesje heeft een handig doseer tuutje. Zo kan je makkelijk zelf bepalen hoeveel foundation je gebruikt.

Ze hebben hem in 9 kleuren en voor Essence zit er zelfs een vrij donkere foundation tussen. Pluspunt!

IMG-20180825-WA0024.jpg

De formule is heel licht, dat is zeker erg fijn als je niet van dikke foundation op je huid houdt. Daardoor heeft die wel een medium dekking, maar voor mij is dat genoeg. Er staat ook op de verpakking dat die te mixen is met de andere kleuren. Als je dus niet de goede kleur kan vinden kan je deze alsnog makkelijk maken.

Conclusie: De concealers zijn beide erg fijn. Die van Essence is wel wat dikker, maar dekt ook erg goed en trekt bij mij niet in de lijntjes! Die van Estée Lauder doet dat bij mij wel meer. Gezien de prijs kwaliteit verhouding is Essence dus wel echt de winnaar! De foundation is ook erg fijn als je een goede budget foundation zoekt. De dekking is medium, maar deze kan je opbouwen door meerder laagjes aan te brengen. Wat ik ook een groot pluspunt vind is dat ze een keer meer kleuren hebben uitgebracht en de kans is dan ook groter dat jouw kleur er tussen zit.

Estée Lauder double wear concealer is te verkrijgen bij onder andere de Douglas voor 30,60 euro.

Essence camouflage + matt concealer is te verkrijgen bij de Kruidvat, Etos en Trekpleister voor 2,89 euro.

Essence #Insta perfect liquid make-up is te verkrijgen bij de Kruidvat, Etos en Trekpleister voor 4,59 euro.

Advertenties

2 gedachten over “Battle: Estée Lauder double wear & Essence camouflage matt + Mini review Essence #Insta perfect foundation

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s