Review: Essence melted chrome liquid lipsticks

dav

Het houdt maar niet op. Essence heeft natuurlijk haar assortiment vernieuwd en daar horen ook een heleboel reviews bij. Ik heb natuurlijk al 2 top coats gereviewed, maar ook een concealer, foundation en oogpotloden. Vandaag zijn ook de de ‘melted chrome liquid lipsticks’ aan de beurt. In totaal zijn er 5 kleuren te koop. Ik test er vandaag 4 voor jullie. Ik kwam er namelijk net pas achter dat er  5 te koop zijn. Toen ik ze voor het eerst zag was ik in ieder geval meteen zeer benieuwd naar deze lipsticks. Ze deden me een beetje denken aan een liquid lipstick van Ofra. Zijn ze ook echt net zo fijn? Dat ik ga ik nu bekijken.

dav

Er zijn dus 5 kleuren te koop, waarvan ik er vier heb. 01 Sweet tin, 03 Copper Dropper, 04 Iron heart en 05 Alu-mine-um.

Dit heeft Essence te zeggen:

deze vloeibare lipsticks met effecten van gesmolten chroom geven de lippen direct een intense kleur en een metallic finish. de lichtgewicht textuur in stralend goud rosé, rood of paars creëert een waterproof metallic-matte look.

Zouden ze echt een intense kleur op de lippen hebben en hoe waterproof zijn ze? Ik ben benieuwd.

dav

De liquid lipsticks hebben een spons applicator. Niks bijzonders.

dav

Ik zie nu al dat nummer 1 Sweet Tin in ieder geval te licht gaat zijn voor mij, maar verder zien de kleuren er goed uit. Ze dekken op mijn arm goed en voelen ook goed aan. Nadat ik de swatches gemaakt had kon ik al meteen merken dat ze echt wel goed blijven zitten. Ik heb met verschillende make-up remover geprobeerd ze weg te halen, maar het duurde wel ff voor het echt goed lukte.

dav

Als eerste de kleur ”Sweet tin” en zoals ik al voorspeld had is de kleur inderdaad te licht voor mij. Ook is die ontzettend droog op mijn lip en lijkt het alsof mijn lippen heel droog zijn. Ook dekt hij niet helemaal goed. Deze kleur is voor mij toch wel echt een no-go.

dav

De derde kleur ”Copper Dropper” vind ik eigenlijk ook nog vrij licht. Hij dekt wel een stuk beter, maar mijn lippen voelen weer ontzettend droog aan. Ik begin langzaam aan te denken dat de hele substantie zo ontzettend droog is.

sdr

Deze kleur kan je al meteen aan zien dat die niet zo goed dekt. In principe vind ik het een prachtige kleur, maar vind het echt jammer die die zo slecht dekt. Nog steeds voelen me lippen heel droog aan bij deze liquid lipstick, maar al wel een stuk minder dan bij de vorige twee. Dit is de kleur ” Iron heart”.

sdr

Dit is toch wel de absolute favoriet van de vier. Nou is het al wel een beetje bekend dat ik hou van donkere kleuren, maar bij deze set valt me vooral ook op dat die het mooist op mijn lippen zit. Hij dekt ook goed en voelt niet zo ontzettend droog aan op de lippen.

Conclusie: Ik moet zeggen dat ik toch wek hoge verwachtingen had van dit deel van de vernieuwde collectie. Helaas is dit toch erg tegen gevallen. Ze dekken niet altijd even goed. Voelen zo ontzettend droog aan op de lippen en je ziet ook gewoon hoe droog het is. Het effect wat ze geven vind ik wel heel erg mooi en ben ik sinds een paar maanden ook helemaal fan van. De houdbaarheid van alle liquid lipsticks is ook wel ontzettend goed. Je kan er mee eten en drinken wat je wilt, ze blijven mooi zitten. Wat dan weer wel een groot minpunt is, is dat als ze eenmaal beginnen te slijten ze niet mooi geleidelijk slijten.

De Essence melted chrome liquid lipsticks zijn te koop bij de Kruidvat voor 2,89 euro!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s