Colour correcting

 

dav
dav

 

Je hebt het vast al wel eens zien liggen in de drogist of de parfumerie. Gekleurde poeders, stiftjes, crèmes, maar waar dienen die nou precies voor. Niet voor je ogen, maar als blush kleurt het ook niet echt. Wat is het dan? Eigenlijk is het gewoon gekleurde concealer. Dan denk je misschien: ” Waarom zou ik groene of roze concealer op doen? Nou eigenlijk is het best simpel. Het neutraliseert kleuren die je in je gezicht hebt zitten. Ben je nou benieuwd wat er allemaal voor op de markt is? Hoe je dit toepast? Of hoe dit precies werkt? Lees dan vooral mee!

dav

Laten we beginnen bij hoe het precies werk. We gaan nu een beetje de kunst richting op wat jullie misschien wel een keer hebben meegekregen bij beeldende vorming of tekenen. Voor de makkelijkheid pakken we even de kleuren cirkel erbij.

1023ittencirkel

Zoals je kan zien staat groen tegenover rood. Nou roodheid heb je al snel in je gezicht, bijvoorbeeld omdat je gewoon een gevoeligere huid hebt of door een puist. Wat heeft groen daar dan precies mee te maken? Groen neutraliseert rood. Dus als je groene concealer over een rode plek heen doet, wordt de kleur neutraal.

Hetzelfde geldt voor blauw en oranje. Heb je donkere kringen onder je ogen die een beetje blauwig zijn? Gebruik dan een oranje/peachy concealer. Zo kan je dat eigenlijk toepassen op alle kleuren.

dav

Hoe pas je dit dan goed toe? Je wilt natuurlijk geen gekleurde plekken op je gezicht hebben en soms als je foundation eroverheen aanbrengt krijg je dan alsnog een waas met die kleur over je gezicht. Dus hoe kan je dit dan makkelijk oplossen? Nou dit is eigenlijk ook heel simpel. De regel is toch wel breng altijd nog een huidskleur concealer eroverheen. Zo voorkom je gewoon dit probleem.

dav

Nu hebben jullie al een korte uitleg gehad over hoe de kleuren precies werken, maar er is meer dan alleen deze concealers.Er zijn namelijk ook poeders die je kunt gebruiken. Je hebt poeders in een kleur, dus bijvoorbeeld roze, blauw of groen. Er zijn echter ook poeders die alle kleuren bevatten. Op deze manier hoef je niet verschillende producten te gebruiken, maar zit alles in een product.

dav

Op bovenstaande foto’s kunnen jullie zien hoe de kleur op de huid uitvalt. Zoals je ziet valt het enorm mee. Het is niet zo dat je een knalgroene of knalgele kleur gebruikt. Die heb je echter wel. In het concealer palette van Essence zie je dit. De groene kleur die daar in zit is wel echt groen. In het palette van Sleek is alles alweer wat rustiger. Zelf vind ik dat ook fijner om te gebruiken. Dat felle blijf je namelijk altijd wel een beetje zien door de foundation. Dit hoeft niet, maar de kans zit er altijd in.

Dan vraag je je natuurlijk af: ”Welke kleur gebruik je voor wat?”. Hier heb ik een klein overzichtje nog voor jullie van gemaakt.

Groen: Roodheid, puistjes.

Oranje: Donkere kringen die een beetje blauwig zijn.

Geel: Donkere kringen die wat paarsig zijn.

Roze: Donkere kringen met een groene ondertoon.

Blauw: Neutraliseert oranje, dit kan goed werken voor sproeten.

Paars: Gele tonen in je gezicht.

Dit was mijn uitleg over colour correcting. Heb je na aanleiding van dit verhaal toch nog vragen of is iets je niet helemaal duidelijk? Dan kan je natuurlijk altijd even een comment achter laten. Dan heb ik ook nog een vraag aan jullie! Doen jullie aan colour correcting?

 

Advertenties

Een gedachte over “Colour correcting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s