Bullet Journal

img_20180915_200551.jpg

Misschien heb je er wel eens van gehoord of ben je het weleens tegengekomen in de boekhandel. Een leeg boekje met allemaal puntjes erin. Ik moet zeggen dat toen ik het tegenkwam een paar maanden geleden dacht ik: ”Waarom zou je een boekje halen met alleen puntjes en dat is absoluut niks voor mij!” De reden waarom het al niks voor mij was is dat ik zag dat je gaat tekenen en eigenlijk heel creatief te werk gaat. Laat ik dat nou net niet zijn. Toch ben ook ik uiteindelijk over de streep gegaan en heb er een besteld. Ben je benieuwd naar mijn ervaringen ermee? En hoe die van mij er uit ziet?

 

 

 

Dit is hoe ik ben begonnen. Op de eerste pagina kan je je naam neerzetten en daar wilde ik ook meteen wat creatiefs doen. Eerst met washitape een patroon er in gemaakt en daarna met waterverf aan de slag gegaan. Het is niet zo mooi geworden als ik had gehoopt, maar toch was ik nog gemotiveerd om verder te gaan.

dav

Er stond op de volgende pagina al aangegeven ”quote” ik dacht meteen dat gaan we doen. Helaas is dat niet zo geworden als dat ik wilde en heb ik besloten om er maar een stuk metallic papier over te doen. Vervolgens heb ik met stickers toch nog een quote daar gemaakt.

 

dav
dav

Omdat een bullet journal van alles kan bevatten en het helemaal je eigen ding is heb ik besloten om er een pagina in te doen voor mijn blog ideeën. Ik heb deze heel  strak gehouden en nog 2 stickers toegevoegd.

dav
dav

Op de pagina daarnaast wilde ik bijhouden welke films ik allemaal heb gekeken en wat ik ervan vond. Dit idee heb ik compleet overgenomen van Pinterest. Helaas is het niet zo mooi geworden als ik wilde, maar ik ben er toch wel tevreden over. Ik vraag mij alleen af waarom ik die stempel onderin heb gedaan.

dav

Ik hou ontzettend van lezen en dat wilde ik ook terug laten komen ik mijn bullet journal. Ik zag op Pinterest hoe mensen een boekenkast hadden getekend etc. Dit zag ik alleen niet zitten, want ik had al een voorgevoel dat dat mis zou gaan. Ik ben dus voor wat simpelers gegaan. Links met stickers aangegeven welke lijst het is. Recht heb ik nog een toepasselijke quote gestempeld.

dav

Dit is mijn monthly spread geworden voor september. Ik vond dit dood eng om mee te beginnen. Ik had ten eerste geen idee wat ik als onderwerp moest nemen. En als ik al een onderwerp had hoe ik dit dan moest gaan tekenen en uitwerken. Ik heb ervoor gekozen om er een feestelijk thema van te maken, omdat mijn broertje deze maand jarig is. Opzicht vind ik het nog wel redelijk gelukt. Vooral als ik bedenk dat ik nog geen rechte lijn kan tekenen. Ik ben blij dat ik  nu wat inspiratie op heb kunnen doen hoe ik het ongeveer wil voor volgende maand.

dav

Hier had ik nog twee inspirerende quotes gestempeld. Zoals je wel kan zie heb ik een klein ongelukje gehad met de inkt. Aangezien rood niet helemaal rood meer is.

img_20180915_200810.jpg

Op deze pagina heb ik eigenlijk niet zo heel veel bijzonders gedaan, maar ik vond dat plaatje heel mooi. Die wilde ik dus gebruiken en zo is dit tot stand gekomen. Dat blauwe washi tape had van mij alleen niet gehoeven.

dav

Nu is het tijd voor mijn eerste  weekly spread. Hoe ik het precies wilde wist ik niet. Eigenlijk ben ik maar gewoon gaat plakken, stempelen en tekenen. Dit is er toen uitgekomen en ik ben er nog best blij mee geworden eigenlijk.

img_20180915_200824.jpg

Ik ben er nu wel achter gekomen dat ik het toch wel heel erg leuk vind. Wel merk ik dat ik iets te perfectionistisch eigenlijk ben, want ik wilde na de eerste bladzijde al een nieuwe. Ik vond het toen al mislukt. Het goed hieraan vind ik dat je leert om dat los te laten. Ook merk ik dat ik het heerlijk vind om gewoon lekker gedachte op 0 te zetten en hier mee aan de slag te gaan.

Ik zou dit dan ook zeker aan iedereen aan kunnen raden, ook als je niet kan tekenen net als mij. Ik merk dat je toch vaak dingen wel probeert en het er dan best leuk uit kan gaan zien.

Ik heb nu al zin om mijn volgende monthly spread te maken en misschien neem ik jullie dan wel mee in dat proces. Nu wilde ik dat nog niet, omdat ik eigenlijk een beetje bang was voor hoe het uit zou pakken.

Bullet journals zijn te koop in verschillende prijsklasse en verschillende winkels. Ik heb zelf die van Mus en die is te koop bij alle bekende boekwinkels voor 12,50 euro.

Heb jij al een bullet journal?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s