Review: Catrice the glitterizer mix n’ match eyeshadow palette

dav

Niet alleen Essence is de afgelopen maand met de nieuwe collectie gekomen, maar ook niet te vergeten Catrice. Zij waren zelfs al iets eerder. Toch toen ik voor het schap stond trok niet echt iets mijn aandacht. Ik besloot het persbericht erbij te pakken en toen zag ik dat er toch nog wel wat dingen op mijn lijstje stonden. The glitterizer mix n’ match eyeshadow palette was daar een van.

dav

Laat ik beginnen over de verpakking en hoe het er op het eerste oog uit ziet. Wat mij eigenlijk meteen op viel toen ik het palette opende, was dat ik hem helemaal niet zo extreem glitterig vond. Dat viel dus meteen al tegen. Verder vind ik de buitenkant van de verpakking wel heel leuk. Er zitten mooie glitters op en toch is de verpakking mooi strak gebleven. Ik hou ervan!

IMG_20180917_143731.jpg

Wat we hier kunnen lezen is dat het de bedoeling is om eerst de zwarte kleur  of de donkergrijze aan te brengen als base coat.

Vervolgens breng je een van de 4 gekleurde oogschaduws aan.

Als top coat gebruik je 1 van de 2 lichtste kleuren.

Dit concept heb ik al eens eerder gezien. Ik kan alleen even niet plaatsen wat het nou precies was.

IMG_20180917_144042.jpg

Dan de swatches, ik moet zeggen: Ik val er niet echt door van me stoel af. Ik vind het zo erg tegenvallen. Echt zonde! De  kleuren zijn gewoon allemaal net niet. Terwijl ik van de donkerpaarse juist hele hoge verwachtingen had, omdat ik die zo mooi vond. Ook de donkere kleuren geven niet maximaal pigment en zijn ook heel vlekkerig. Het enigste mooie vind ik tot nu toe de 2 lichte kleuren. Deze zouden heel mooi kunnen dienen als highlighter op het wenkbrauwbot of in de binnenste ooghoek.

dav

Ik ben op deze foto nog een keer eroverheen gegaan en dit ziet er al een stuk beter uit. Nog steeds ben ik niet echt enthousiast, maar vergeleken met de eerste foto is dit wel mooi. Alleen de derder van de bovenste rij blijft een beetje achter. Ik heb nog geprobeerd om er een look mee te maken, maar dit ging echt niet. De glitters vielen over mijn hele gezicht er bleef nog maar een enkel beetje kleur over op mijn oog.

Conclusie: Ik had hoge verwachtingen van dit palette. Toen ik voor het eerst het persbericht zag was dit wel echt de uitblinker voor mij. Helaas heeft Catrice hier de plank toch echt mee mis geslagen. Ten eerste heb je gewoon super veel fall out en ook ontzettend veel kick back. Toen in probeerde er een oog look mee te maken zat het hele palette onder de verschillende oogschaduws. Ook het pigment is gewoon niet wat het hoort te zijn. Het enige wat ik misschien nog van het palette zou gebruiken zijn de highlighter kleuren. Toch denk ik dat dit niet snel zou voorkomen, omdat ik nier een heel palette pak alleen voor 1 kleur.

Het Catrice the glitterizer mix n’match eyeshadow palette is te koop bij de Kruidvat voor 6,99 euro.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s