De structuurjunkie planner

 

dav

Vorige week had ik jullie al het werkboek van Cynthia laten zien en toen had ik jullie ook beloofd dat ik het nog over  de planner zou hebben. Die heb ik nu 2 a 3 weken in gebruik en wil jullie er nu graag meer over vertellen. Hoe het me is bevallen, maar ook hoe die in gebruik is.

dav

Ik heb natuurlijk het al wel gehad over de planner, maar hoe die planner heet heb ik nog helemaal niet verteld. Het gaat dus om de structuurjunkie planner. Deze is gemaakt door Cynthia Schultz ook wel bekend als Misslipgloss ( Is ze inmiddels mee gestopt). Ik moet zeggen ik hou enorm van plannen. Ik doe het al van jongs af aan en het geeft me gewoon een soort kick als ik mijn lijstje volledig af heb gestreept. In al die jaren heb ik ook al een heleboel technieken uitgeprobeerd. Denk aan gewoon in een notitieboekje, wunderlist of op losse blaadjes. Toch werkte dit allemaal net niet voor mij. Wunderlist vind ik sowieso niet fijn, want ik werk liever op papier.

Inmiddels heb ik zelf de Mascha planner en een bullet journal. Beide vind ik erg fijn werken en toch blijf ik iets missen. Toen ik hoorde dat ook Cynthia een planner ging uitbrengen wilde ik die meteen hebben. Zo gezegd zo gedaan. Ik heb hem zo snel mogelijk besteld.

Laat ik even beginnen met de kaft, want als eerste wil ik daar over zeggen dat ik hem echt prachtig vind. Hij oogt heel chique en daar hou ik wel van. Wat ik dan wel jammer vind eraan is dat de kaft zo ontzettend snel vies wordt. Als ik hem een dagje meeneem naar school is die meteen helemaal vies geworden. Met een doekje is die wel weer makkelijk af te nemen.

dav

Het eerste wat je ziet als je de planner openslaat is een uitleg met hoe de planner zo ongeveer werkt. Heel handig gedaan! Daarna kan je nog een pagina invullen met vragen zoals: ”Waarom gebruik ik deze planner?” Altijd handig voor als je je motivatie even kwijt raakt. Je kan dan makkelijk terug bladeren om weer even te bekijken hoezo je hem ook al weer gebruikte. Ook staan er 4 jaar kalenders in. Van 2018 t/m 2021.

Nu gaan we echt beginnen. Je komt het eerste maandoverzicht tegen en daar moest ik wel even aan wennen. Nu ben ik er nog steeds niet helemaal aan gewend eigenlijk en gebruik hem ook nog niet echt. De dagen staan namelijk niet zoals je in een normale kalender ziet, maar op een pagina staan de dagen 1 t/m 16 en op de volgende pagina 17 t/m 31. Nu ik er even over nadenk snap ik dit wel, omdat het natuurlijk een datum loze planner is.

dav

Na elke maandplanning krijg je ook een uitdaging. Deze is voor elke maand anders en het is ook jouw keuze of je deze wilt doen. Er staan hele leuke uitdagingen in moet ik zeggen. Zo was de eerste uitdaging om doelen te gaan formuleren en die waar je aan wilt werken uit te kiezen. Heel leuke bedacht van Cynthia!

Ook krijg je nog pagina’s met een vooruitblik op je maand. Zo kan je gemakkelijk invullen wat jij verwacht van de maand en daarnaast zit er ook nog een evaluatie in. Zo kan je elke maand gaan kijken wat er beter kon en wat er goed ging.

dav

Dan heb je de uiteindelijke planningen per week. Wat ik bij mijn andere planner mistte is hier wel. In deze planner staan er tijden bij. Eindelijk hoef ik die niet meer zelf in te vullen! Ook is het handig dat je onderin nog je taken voor de week in kan vullen zo kan je gemakkelijk in een blik zien wat er gedaan moet worden.

Toch moet ik zeggen dat ik nu niet alleen deze planner gebruik, maar ik gebruik hem in combinatie met de Mascha planner. De  taken die je in kan vullen zijn er 15 in de Cynthia planner. Toch kan ik ze in de Mascha planner beter uitschrijven. Ook kan ik daar makkelijker invullen wat ik per dag wil doen.

Nu denken jullie misschien is het een miskoop geweest? Nee dat absoluut niet! Ik ben juist ontzettend blij dat ik de structuurjunkie planner erbij heb besteld, want in combinatie is het echt perfect. Wat ik bij de Mascha planner mistte, zit juist wel in deze planner. En wat ik bij deze planner mis kan juist wel weer in de Mascha planner. Verder vind ik dat je goed kan zien dat Cynthia er veel moeite in heeft gestoken. Het is echt een prachtige planner geworden met leuke opdrachten erin.

De structuurjunkie planner is te koop bij verschillende boekenwinkels voor 22,99 euro.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s