Review: Salt of the earth deodorant

IMG-20181008-WA0043

Tegenwoordig is het toch wel een ding om alle producten die we gebruiken zo natuurlijk mogelijk te hebben. Ook het vegan zijn is nu veel meer een ding dan vroeger. Meer mensen maken bewustere keuzes en dat is alleen maar goed. Beter voor het milieu, maar ook veel beter voor ons lichaam. De afgelopen week heb ik een natuurlijke deodorant uitgeprobeerd, namelijk die van Salt of the earth.

Salt of the Earth deodorant bevat potassium alum. Potassium alum is een natuurlijk mineraal zout, dat in Azië al eeuwenlang gebruikt wordt als natuurlijke deodorant. Salt of the Earth werkt door een microscopische dunne laag minerale zouten op de huid achter te laten. Deze zouten voorkomen het ontstaan van lichaamsgeur door bacteriën en geven langdurig een fris gevoel.

Klinkt goed! Wat wel belangrijk is om te onthouden is dat de deodorant anti bacterieel werkt en dus niet het zweten zelf tegen gaat, maar echt de onaangename geur. Ik heb zelf nogal een lastige zoektocht naar de perfecte deodorant. De meeste deodorant werkt gewoon niet voor mij. Daarom was ik dan ook zeer benieuwd of deze wel voor mij werkte.

IMG-20181008-WA0047

Laten we beginnen met de deo spray. Dit is een geurloze spray en ik moet zeggen dat ik hier wel even aan heb moeten wennen. Normaal zit er een deodorant aardig wat parfum en dat ruik je ook flink. Met deze deodorant ruik je eigenlijk helemaal niks.

Wat beloofd de deodorant?

  • Lang houdende bescherming die 100% effectief is.
  • Hij laat geen witte of gele strepen achter op de kleding.

Ik zelf ben toch wel een behoorlijke fan geworden van deze deodorant. Zoals ik al zei moest ik in het begin even wennen aan het geurloze. ( Hier zijn trouwens wel andere opties voor, dat lees je zo). Toch ben ik hier vrij snel aan gewend geraakt en vind ik het nu heerlijk. Niet zo zoete parfum geur de hele tijd om je heen. Ook laat de deodorant echt geen strepen achter. Let wel even op dat de spray vrij hard sprayt. Als je dan teveel deodorant in een keer probeert op te doen kan het zijn dat er wat druppels langs je oksel lopen. Wanneer je hier een beetje op let en er rekening mee houdt gebeurd dit echter bijna niet.

Dan nu de belangrijkste vraag: Werk de deodorant ook echt? Ja zeker! Ik heb hem nu meerde dagen uitgetest en ben geen een keer in een ongemakkelijke situatie terecht gekomen, omdat ik mezelf ruik laten we maar zeggen. Voor mij is dit wel echt een holy grail geworden en ga hem zeker opnieuw kopen als deze op is. Dan is het 100% natuurlijk alleen maar mooi meegenomen, aangezien ik hier zelf niet echt op let. Toch merk ik dat ik dat wel steeds belangrijker ga vinden. Dit is tenminste alvast 1 stap in de goede richting

IMG-20181008-WA0033

Dan heb ik ook nog de deo roller uitgeprobeerd. Zelf ben ik nooit zo fan van deo rollers. Ik vind het toch altijd een beetje onhygiënisch. Om die reden gebruik ik het dan ook alleen na het douchen. Aan deze deodorant zit wel een geur, namelijk een vanille & lavendel geur. Dit is dan ook meteen de oplossing voor als je toch een deodorant wilt met een geurtje eraan.

Wat beloofd de deodorant?

  • Lang houdende bescherming die 100% effectief is.
  • Hij laat geen witte of gele strepen achter op de kleding.

Deze deodorant is dan ook niet unisex en dat is de geurloze deo wel. Voor een rollerdeodorant ben ik dan ook positief verrast. Hij doet zijn werk zeer goed. Ik heb zelfs op een dag alleen deze deodorant gebruikt en nog rook ik totaal geen zweet geur door de dag heen. Bij andere rollers moet ik altijd wel een spuit deodorant erbij gebruiken. Toch ben ik nog steeds niet echt een fan van rollers en zal ik deze dan ook minimaal gaan gebruiken. Misschien als de andere op is dat ik de overstap toch maak. De deodorant beloofd ook dat hij geen strepen achterlaat en dat doet die ook echt niet.

Wat ik zo fijn vind aan deze deodorant is dat ze echt alles doen wat ze beloven. Hun slogan ” 100% natuurlijk en 100% effectief” komen ze dan ook zeker heel goed na. Dan kom ik meteen op een ander punt wat ik zo goed vind aan deze deodorant en dat is dat die 100% natuurlijk is. Ik dacht altijd dat dat nooit zo effectief kon zijn als ‘normale’ deodorant, maar zeker wel! Dit heeft mij dan ook meteen aan het denken gezet om toch is vaker een 100% natuurlijk product te proberen. Ook voor vegans is dit een hele goede optie. Het enigste minpuntje wat ik eraan kan opnoemen is dat de spuitflacon soms iets te heftig sprayt, maar zoals ik al zei is dat prima op te lossen.

De Salt of the earth deodorant is onder andere te koop bij de Etos. De roller kost 6,99 euro en de spray is te koop voor 7,09 euro.

Tip: In oktober zijn er bij Etos, Kruidvat en plein.nl leuke kortingen op deze deodorant!

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s