Review: Kwastenset Action

IMG-20181008-WA0010.jpg

Ik liep van de week door de Action heen en belandde weer eens op de beauty afdeling. Normaal bekijk ik alles wel even, behalve de kwastensets. Dit keer dacht ik laat ik er toch eens een uitkiezen en die uitproberen. Zo gezegd, zo gedaan! Ik koos de mooist en meest compleet uitziende uit en nam die mee voor een review.

Ik mocht van mezelf eigenlijk geen nieuwe kwasten meer kopen, omdat ik afgelopen jaar alle kwastensets van Real Techniques al had aangeschaft, maar voor mij blog maakte ik toch maar even een uitzondering. Zoals ik al zei vond ik deze er ook het meest compleet uitzien. Er zit een 8 kwasten in, een namaak beautyblender en een schoonmaaktool.

IMG-20181008-WA0024

Dit is de ”beautyblender”. Wat mij meteen opvalt is dat die een hard aan voelt. Droog zou ik deze dan ook zeker niet gebruiken. Natuurlijk wil ik hem nat ook nog een kans geven. Dit is sowieso verstandiger, omdat die dan minder foundation opneemt.

IMG-20181008-WA0022

Eenmaal nat gemaakt is dit sponsje helemaal niks gegroeid. De eerste indruk is nog niet heel goed, maar we gaan hem even uittesten. Toen ik dit probeerde was het echt rampzalig. Het sponsje neemt alle foundation op en het aanbrengen gaat ook echt totaal niet egaal. Het enigste wat ik met dit sponsje nog ga doen is hem weggooien.

IMG-20181008-WA0004

Dan de schoonmaaktool, als je mijn how-to kwasten heb gelezen dan heb je deze ook al in het roze gezien. Dit is gewoon een prima ding en kan eigenlijk ook vrij weinig aan mis gaan.

IMG-20181008-WA0019.jpg

De poederkwast had ik al niet hele goede verwachtingen van. Van vroeger kan ik me herinneren dat die heel erg prikte van de Action. Toen ik hem dan ook voor het eerst voelde was ik positief verrast. Hij is namelijk best zacht. Een nadeel van de kwast vind ik wel dat die vrij klein is. Een poederkwast heb ik graag wat groter, maar ik moet zeggen echt iets mis is er niet met deze kwast.

IMG-20181008-WA0020

Deze schuin afgesneden kwast is perfect om mee te contouren of om blush mee aan te brengen. Zoals je op de foto’s al kan zien staan de haren niet helemaal gelijk op sommige plekken, maar dat mag de pret niet drukken. Ik ben echt oprecht een hele grote fan geworden van deze kwast. De haren zijn ook lekker zacht! Deze hou ik sowieso in mijn vaste stash.

IMG-20181008-WA0006

Tja, wat valt hier over te zeggen? Ikzelf heb het eigenlijk sowieso niet zo op deze foundation kwasten. Ze brengen altijd streperig aan en dat doet deze net zo. Ik gebruik hem nu als masker kwast. Daar doet die het wel heel goed voor.

IMG-20181008-WA0000.jpg

Dit kwastje is bedoeld om een eyeliner te zetten. Ik heb hem daar in eerste instantie ook voor geprobeerd, maar daar is die gewoon net iets te dik voor. Voor mijn wenkbrauwen daarentegen vind ik hem dan wel weer ideaal.

IMG-20181008-WA0003

Een wenkbrauwborsteltje is altijd handig. Hier valt verder weinig over te zeggen. Ik vind hem in ieder geval gewoon fijn werken.

IMG-20181008-WA0005.jpg

De small crease brush vind ik vrij hard. Hij is gewoon niet prettig om mee te werken en kan eigenlijk ook niet echt bedenken waarvoor ik hem verder fijn zou vinden. Deze ga ik dan ook niet houden.

img-20181008-wa0014.jpg

De naam smokey shade snapte ik eigenlijk niet helemaal. Het is namelijk een plat oogschaduwkwastje. Ik vind hem fijn om voor concealer te gebruiken, maar ook voor op het bewegend ooglid is deze perfect.

IMG-20181008-WA0018.jpg

Deze kwast heeft ook weer een gekke naam. Perfect voor heel precies concealer aan te brengen. Voor ooglooks gebruik ik hem verder eigenlijk niet.

IMG-20181008-WA0029.jpg

Ik ben over het grootse deel van de set zeker wel tevreden. Natuurlijk zitten er een paar missers bij, maar voor dit geld vind ik het zeker een goede aankoop. Vooral als je nog niet zoveel hebt. Sommige kwasten hou ik ook in mijn vaste stash en de kwasten die ik minder vond bewaar ik voor bijvoorbeeld een extreme look etc.

De 10-delige kwastenset is te koop bij de Action voor ongeveer 6 euro.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s